Op reis of met vakantie?

Genoten van je vakantie? Wat heb je nog meer mee teruggenomen, behalve de vuile was? Heb je het lokale eten geproefd en inspiratie opgedaan voor een feestje thuis, of bleef de chocoladepasta favoriet? Genoten van een andere cultuur, of niet veel verder gekomen dan je Facebook-pagina? 

Als je voorkeur uitging naar het gemak van thuis, alleen dan in een andere setting, heb je vast een goede tijd gehad. Het is dan gemakkelijker weer in je dagelijkse ritme te komen, dan als je op avontuur bent geweest. In het laatste geval kan het weer flink wennen zijn tussen de vier muren van je huis of kantoor. Het mooie van dit 'ongemak' is, dat het je op een andere manier energie geeft. Zo bleef ik destijds na drie weken Nepal, soms dagen zonder sanitair, nog wekenlang verrast dat er hier gewoon warm water uit de kraan komt. Een vanzelfsprekendheid voelde opeens als een enorme rijkdom.

Ik ga graag op avontuur en beleef veel plezier aan contact met andere culturen, hoewel je daarvoor niet ver van huis hoeft te zijn. Neemt niet weg, dat ik ook erg kan genieten van een luxe vakantie. Mijn fototoestel gaat altijd mee en de pot pindakaas blijft thuis. Ik voel me hier het prettigst bij, maar dat is voor iedereen natuurlijk anders. Hoe je vakantie viert, bepaal je zelf. Het belangrijkste vind ik dat het jóuw keuze is, los van de mening van anderen.

Ook interessant

Bekijk al mijn blog artikelen