In onafhankelijkheid verbonden met anderen

Een eigen winkeltje heeft er altijd in gezeten. En toen voor mij de tijd rijp was, heb ik de stap gezet naar het ondernemerschap. Op 20.05.2005 heb ik decommunicatiecraen ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in Amsterdam. Inmiddels heb ik uiteenlopende opdrachtgevers kunnen helpen met een verscheidenheid aan uitdagingen op het gebied van communicatie & coaching, kleurrijke mensen ontmoet en veel plezier beleefd aan het ondernemerschap.

Een goede adviseur blijft nieuwsgierig.

Grenzen verleggen

Om mijn klanten eigentijds advies te kunnen blijven geven, vind ik het belangrijk me te blijven ontwikkelen en schep hiervoor ook de ruimte. Ontwikkeling in termen van opleidingen, workshops, netwerken en het opdoen van inspiratie. Reizen is voor mij de ultieme manier om inspiratie op te doen. Wat heb ik een geluk gehad om zoveel van de wereld te zien en wat heb ik er ongelooflijk veel van geleerd. Zaken die in je eigen vertrouwde omgeving zo vanzelfsprekend zijn, zijn dat op reis zeker niet altijd. Zulke ervaringen hebben me vaak uit mijn evenwicht gebracht, maar nog veel vaker ben ik er door gegroeid en hebben mij gemaakt tot wie ik nu ben. De belevenissen hebben mij ook doen inzien, dat mensen en organisaties zich vaak niet realiseren hoeveel ruimte en mogelijkheden er eigenlijk zijn en welke kracht zij in zich hebben.

De vraagstukken en dilemma's van mijn opdrachtgevers zijn mijn uitdaging. Vanuit mijn rol als buitenstaander en onafhankelijke adviseur zie ik vaak scherper wat er echt speelt en kan daardoor met een sterkere oplossing komen. Soms merk ik terughoudendheid van opdrachtgevers als ik niet thuis ben in hun branche. In de praktijk is vaak gebleken, dat zij juist mijn objectieve blik erg konden waarderen. Vertrouwen in elkaar is altijd de sleutel tot een goede samenwerking.

Ook ik ben geen allesweter en alleskunner. Als een opdracht niet bij me past, zeg ik daar 'neen' tegen. Alleen als ik zelf overtuigd ben, kan ik anderen overtuigen.