Als je zelf overtuigd bent,
overtuig je anderen

Als kind kreeg ik altijd het stempel, dat ik lastig was. Toen ik mijn moeder als volwassene vroeg naar het waarom, kreeg ik als antwoord dat ik altijd iets anders wilde dan anderen. Tja, en dan ben ik ook nog eens geboren onder het gesternte stier. Je raadt het al, ik heb me nog steeds niet geschikt in de mores van wat iedereen doet en vindt. Tegenstellingen vind ik verrijkend. Ik ben van mening dat er vele wegen zijn, die naar Rome leiden en gun iedereen de vrijheid zijn eigen weg te volgen. Zo zit ik zelf in elkaar, zo kijk ik naar anderen en ook naar communicatie- & coachingsvraag-stukken. Deze overtuiging is nu mijn handelsmerk: comdenken®

Iedereen heeft zijn eigen aardigheden en ik vind het belangrijk die op waarde te schatten. Of die persoon nu medestander, tegenstander, sympathisant of criticus is. De belangen van alle partijen zijn van invloed en door vertrouwen te geven, ontstaat ruimte. Open staan voor anderen, voor verschil in opvatting en voor vernieuwing is voor mij de basis voor iedere vorm van communicatie. Open en respectvolle communicatie is de verbindende factor en brengt ons verdieping. Het gaat wat mij betreft niet om winnen of verliezen, maar om duurzaamheid. Zowel in relaties als succes.

Door goed te luisteren en oprechte interesse raak ik betrokken, zodat ik mijn kennis en vaardigheden effectief kan inzetten.